Välkomna till familjen Näslin

Vi som driver Gunnagård heter Jannike och Richard. På våran gård som ligger strax utanför Ullared hittar du en massa trevliga djur. Våran inriktning är svenska gamla lantraser så som Linderödsgris, Fjällnära boskap och Göingeget med flera. Här kan barn få vara barn och vuxna med. Medans du kan njuter av kanske Sveriges godaste våffla förbereder vi under sommaren härligt grillat i våran sommar restaurang BBQ BY Gunnagård.

Vi har alltid brunnit för bra värdskap och den där upplevelsen som stack ut lite sådär extra. Att få ge er gäster ett oväntad och överträffande minne av ert besök hos oss är vårat mål.

Varmt välkomna!

MVH Jannike & Richard m familj

Gårdens Djur

Linderödsgrisarna

Sedan ett antal år har de specialiserat sig på lantraser. Främst Linderödsgrisar som är en robust, ursvensk gris som man avlat under hundratals år. De får växa till sig dubbelt så länge som industriella grisar, vilket gör att köttet blir mycket mer smakrikt och att grisarna inte stressas. När det är dags för slakt åker de till en granngård där grisarna får tid på sig att gå ur traktortransporten.

Fjällnära boskap

De fjällnära nötkreaturen är till utseendet förvillande lika sina släktingar fjällkorna. Det är inte så konstigt eftersom de olika raserna har samma ursprung. Den fjällnära kon saknar i vanliga fall horn. Färg och teckning varierar.

Roslagsfår

Roslagsfåren ger en ull som är unik i sin kvalitet. Dessa får är små, nätta djur med smala ben. Tackorna lammar året runt och får oftast ett eller två lamm per kull. Roslagsfåren blir lätt väldigt tillgivna och tama. De är rörliga, duktiga betesdjur och äter gärna sly. Dessutom är de relativt små och lätta att hantera vid klippning eller förflyttning. 

Göingeget

En uråldrig getras som är experter på att äta gräs och sly. Men får de välja äter de helst Jannikes rabbatter eller Svärmors jordgubbar.

Kaninen Lilly

Vår lilla gårdskanin som heter Lilly är av rasen mellerudskanin. Är hon på gott humör kan du locka henne fram till burens nät med nått gott att äta.

Svensk blåanka

Svensk Blå anka är en utav de få bevarade svenska lantraser av anka. Vi har tre grabbar som heter Knatte, Fnatte och Tjatte. På vintern får grabbarna bo med fåren.